top of page
Zoeken

RESURRECT SERUM – NIEUW LEVEN VOOR DE GEVOELIGE HUID

Esse Skincare heeft onlangs een nieuw serum toegevoegd aan de Sensitive lijn die de strijd tegen huidveroudering aangaat bij gevoelige huiden.


Het is belangrijk om te weten dat gevoeligheid en een kapotte huidbarrière samengaan en dat dat komt door een microbioom dat niet in balans is. Het immuunsysteem reageert door de kapotte huidbarrière niet op de normale manier en zet de huid in een hoge alarmstand waardoor deze snel rood wordt en overal op gaat reageren, zelf op ogenschijnlijk onschuldige ingrediënten.

Als je Esse kent, dan weet je dat ons voornaamste doel is om het microbioom weer in balans te brengen en gevoeligheid te normaliseren. Een overactief reagerend immuunsysteem zorgt voor een ontstekingsreactie wat huidveroudering betekent. Deze ontstekingsreactie verminderen is een grote stap in de juiste richting.

Anti-ageing producten bevatten vaak actieve ingrediënten die de gevoelige huid irriteren en zorgen vaker voor verergering van de symptomen van gevoeligheid dan dat ze huidveroudering aanpakken. Esse legt de focus op de oorzaak van de gevoeligheid zodat iedereen die hier last van heeft eindelijk óók stappen tegen huidveroudering kan ondernemen.

Het Resurrect Serum Geformuleerd door biochemicus en oprichter van Esse Skincare Trevor Steyn, bevat Resurrect Serum actieve ingrediënten die de huid zowel kalmeren als tekenen van huidveroudering tegengaan. Er wordt een trio van 3 geweldige ingrediënten gebruikt naast de befaamde probiotische technologie van Esse: Myrothamnus flabellifolia oftewel Resurrection plant waar het serum naar is vernoemd, biedt exceptionele hydratatie en anti-oxidante bescherming in z’n eindproduct. De plant is in staat om jarenlang in de Namib woestijn te overleven zonder ook maar 1 druppel water. Hij droogt complete uit en lijkt dood, maar komt binnen 3 uur weer tot leven bij een regenbui. En juist datgene wat er voor zorgt dat de plant wordt beschermt tijdens droogte en hem bij regen weer tot leven wekt, wordt door Esse als extract gebruikt in het nieuwe Resurrect Serum. Het extract wordt daarbij ook nog geholpen bij de hydraterende en ontstekingsremmende werking door Hyaluronzuur.

Bakuchiol is een niet giftige vervanger van retinol en laat dezelfde of zelfs betere resultaten zien zonder de vervelende nadelen als huidirritatie en fototoxiciteit waarmee het het pérfecte ingredient is voor algehele huidverbetering van de gevoelige huid. Daarbij is Bakuchiol ook effectief bij acné, gemiddeld 70% reductie binnen 12 weken.

Gamma aminobutyric acid (GABA), in combinatie met Bakuchiol zorgt dit voor revolutionaire verbetering van de stevigheid van de huid en vermindering van rimpeltjes.  GABA ontspant gezichtsspiertjes en maakt de huid minder ruw. De beste resultaten worden behaald op wat langere termijn, alle studies zijn over een periode van 12 weken gedaan. De 30 ml verpakking zorgt er dan ook voor dat er genoeg is om deze resultaten zelf te ondervinden.

3 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page