top of page
Zoeken

"REWILDING"Rewilding is de wetenschap achter het terugbrengen van de natuurlijke en gebalanceerde staat van onze huid, door gebruik te maken van “groene”scheikunde en biologische biotechnologie.


Beschaving vond lange tijd dat schoon zijn betekent jezelf uit de natuur halen en je boven al het andere leven op een soort van voetstuk te stellen. We gebruiken dagelijks zeep, halen hierdoor olie van onze huid af en desinfecteren 99,9% van alle bekende ziektekiemen… als we de 100% zouden kunnen halen, zouden we daar zelfs blij van worden.


Hebben deze acties consequenties?


Het antwoord is een absolute JA!


In de miljoenen jaren dat de mens bestaat (en al het andere leven op aarde) hebben we het nooit alleen gedaan. Ons bestaan hangt af van duizenden onzichtbare interacties met de microbiële wereld om ons heen. Van microben in onze darmen die aminozuren omzetten in belangrijke vitamins tot de microben die nauw samenwerken met de cellen op onze huid om voor een juiste immuunreactie te zorgen. We zijn heel sterk afhankelijk van de microbiële wereld. Zelfs onze stemmingen zijn gelinkt aan chemische boodschappen in ons lichamen die door microben worden gemaakt.


De wetenschap kent op dit moment maar een fractie van het topje van die inmense ijsberg van het microbioom, maar wat wel steeds duidelijker wordt is dat we met succes de balans die door evolutie met zorg tot stand is gekomen, kapot aan het maken zijn. Door het idee van “schoon” zijn tot het verwerkte voedsel dat we eten en het vermijden van de natuur om ons heen hebben we vele voor ons belangrijke microben kapotgemaakt of zijn we die verloren.

Dit is duidelijk door de toename van huidaandoeningen, zoals eczeem, acne en dermatitis alsook de verhoogde kans op het krijgen van leefstijl gerelateerde ziektes als kanker, diabetes, hypertensie en depressie.

Door het verbreken van microbiële samenwerkingen hebben we een systeem dat duizenden jaren bestond vernield. En nu moeten we hard werken om die balans weer terug te krijgen.


Esse richt zich op bewustwording en erkenning van de waarde van een gezond microbioom. We bieden de mogelijkheid om het huidmicrobioom weer terug naar de natuur te brengen met probiotische microben. Het doel is het terugkrijgen van je allerbeste huid.

10 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page